Vett om fasadtvätt

Christer visste nog att han var lite speciell i sammanhanget. Kanske inte bara i sammanhanget utan i största allmänhet. Han hade alltid känt sig lite udda i jämförelse med andra människor men det fick lov att vara så. Han var sig själv och det var allt han ville vara.

Utöver det dagliga arbetet – och en bred kunskap inom det – besatt Christer en stor förmåga på ett annat område: nämligen inom fasadtvätt. Det var någonting han ägnat sig åt som hobbyverksamhet förut, hur märkligt det än må låta. Det grundades i hans hus tendens att se smutsigt ut jämt. Han ägnade sig därför åt fasadtvätt flera gånger per sommar och varje gång sken huset upp.

Det sken så pass starkt att grannar började kontakta honom. De frågade hur sjutton han lyckades få det så rent med lite fasadtvätt. Christer tyckte att det var lite ignorant av dem att ställa frågan på det viset. En fasadtvätt är förstås inte bättre än personen som utför den. Det är lite som att klippa en häck, eller måla ett hus, för all del. Det behövde göras på rätt sätt. Han samlade därför grannarna som ville lära sig om fasadtvätt och lärde ut just detta. Helt gratis, det ska vi ha väldigt klart för oss.

Det första han gjorde var att lära grannarna hur man lokaliserade ett behov av fasadtvätt. Detta gjordes genom att de tog en promenad runt i kvarteret i syfte att titta på andra villor. ”Titta här” sa han och visade på fasaden hur smutsen tagit fäste. ”Detta är inte bra” fortsatte han inför den storögda publiken. Vissa tog notiser i anteckningsblock och andra i telefoner. Vissa lyssnade bara och tog mentala notiser om fasadtvätten. Det var nytt för dem, det kunde Christer se klart och tydligt.

Väl tillbaka hemma efter ”kursen” mottog han flera uppskattande sms. Han blev faktiskt riktigt glad att höra om deras känslor för hans utbildning inom fasadtvätt. Det var smickrande, även om Christer själv inte är en person som är lätt att smickra. Dagen efter fick han färska bullar från två grannar. En annan kom på besök med en stor matlåda persisk mat som var helt fantastisk. Han tänkte att han kanske borde hålla i fler kurser om fasadtvätt. Särskilt om det genererade såna här godsaker.